Paramaribo verkennen
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg Barbara
08 Februari 2007 | Suriname, Paramaribo
Er staan een boel mooie gebouwen en huizen in Paramaribo. Een gedeelte is opgeknapt omdat dit gesponsord is. Deze panden staan op de werelderfgoed lijst en moeten goed onderhouden worden. Je hebt een hele straat met mooie witte koloniale huizen. Verder zijn er o.a. een presidentieel huis, het onafhankelijkheidsplein, de ruine die doet denken aan de decembermoorden, Fort Zeelandia, kerken, moskeeen, synagoges, tempels e.d. Er is een boel te zien. Wat nog mooier is dat al die verschillende bevolkingsgroepen vredig naast elkaar leven. Heel opvallend zijn de vele straathonden. Over het algemeen zien ze er goed uit. Alleen bij de vrouwtjes zie je door hun hangbuiken dat ze meerdere nesten gehad hebben.
Tijdens de tour hebben we een terrasje gepakt. Het was wel grappig. We zaten op de hoek en er werd een parasol bijgezet. Dit was lekker totdat er een enorme windvlaag kwam en de parasol de weg op vloog. Gelukkig waren Geert en een jongen van de bediening snel genoeg om ongelukken te voorkomen...
Aan het eind van de tour kwamen we uit bij de Waterkant. Hier zat Nynke met haar vriend en ook een stagiaire. Nynke is degene die de stage voor Geert geregeld heeft en het was dus leuk om kennis met haar te kunnen maken. We zijn een hele tijd op het terras gebleven en hebben heerlijk genoten met zijn allen. Tot nu toe is alles erg ongedwongen en de sfeer is goed. We genieten ervan. Iedereen is vriendelijk!
Dinsdag was het tijd om kennis te maken op onze stage en vrijwilligerswerkplek. We gingen allebei rond half 10 weg. Geert is samen met Nynke naar Rudisa woninginrichting vertrokken. Hier aangekomen bleek dat de directeur niet aanwezig was en degene die hem begeleidt zat niet heel erg op de praatstoel. De introductie was kort maar krachtig. Wel was de vrouw van de directeur heel vriendelijk en heeft Geert van haar een rondleiding gehad. Er ligt een mooie uitdaging voor Geert. Hij kan daar aan de slag met een marketingonderzoek.
Ik ben met Wim naar het Christoforusinternaat gegaan voor een kennismaking daar. De kinderen zaten op school dus meneer Romalho had de tijd om het 1 en ander uit te leggen en te laten zien. Het was erg interessant. Ze hebben daar net als op Korenbloem een vaste dagstructuur, alles is helder en vastgelegd. Het doel is dat de kinderen slagen voor een opleiding en zich daarnaast zoveel mogelijk thuis voelen op het internaat. Er worden activiteiten ondernomen, veel sporten. Na het officiele gedeelte ben ik met Wim en meneer Romalho meegegaan. Er waren wat kleine klusjes. Het begon met het overgebleven eten langs de dierentuin brengen zodat het daar naar de varkens kon. Daarna zijn we op pad gegaan naar een mevrouw waarvan een pupil van haar op het internaat zit. Die mevrouw is schrijfster en zij had een heleboel boeken voor het internaat. Deze hebben we opgehaald. Als laatst zijn we wat gaan drinken in een kroegje. Toch wel bijzonder, ik heb mijn eigen directeur nog niet op een biertje kunnen trakteren, en hier kan het al als ik de directeur 2 dagen ken haha! Dit even voor nu, binnenkort weer meer! We houden jullie graag op de hoogte van al onze belevenissen!!!
08 Februari 2007 - 07:55
Sewalt Belgie:
Hai Lieve mensen,
Zo te zien hebben jullie het aardig naar jullie zin daar, hier gaat alles ook goed al hebben we nog steeds geen kleine!
Met Tess gaat het natuuuuuurlijk nog steeds geweldig en ze heeft het nog steeds prima naar haar zin, al gaat ze wel steeds meer op pad voor botten die ze overal kan vinden.haha
Laat zo nu en dan weten hoe het met jullie gaat, maar ik zal jullie nog wel via MSN spreken.
Groetjes en een dikke knuffel van Tess uit Belgie
08 Februari 2007 - 09:50
Frank:
Ik wil ook een terrasje en mooi weer!
succes geert, hier sneeuwt t :p -
08 Februari 2007 - 10:48
Marjolein:
Hoi lieverds,
Wat ziet het er allemaal mooi uit. Ik ben echt blij voor jullie dat het zo goed gaat. Hopelijk komt het met de stageplek van Geert ook allemaal goed. Geniet ervan en we horen/lezen snel weer van elkaar. Groetjes vanuit het verre Zutphen!! -
08 Februari 2007 - 13:37
Suzanne:
Hoi hoi,
Wat leuk om jullie eerste en positieve ervaringen te kunnen lezen. Zo lijkt het inderdaad of jullie niet zo ver weg zijn. Maar het weer en de foto's laten wel degelijk zien dat er wel een flinke afstand is. Hier ligt namelijk al een flink laagje sneeuw!
Ik zal jullie ook nog even op de hoogte brengen van onze ontwikkelingen: Frank heeft een trouwpak en we hebben een bod gedaan op een, volgens ons, hele mooie woning. Het bod ligt wel ver onder de vraagprijs dus afwachten maar. We houden jullie op de hoogte net zoals jullie dit bij ons doen. Geniet ervan! Heel veel liefs Suzanne
09 Februari 2007 - 09:57
Alex En Ida :
Dag Barbara en Geert,
Met veel interesse hebben we gehoord dat jullie aan dit avontuur begonnen en wat leuk dat we nu jullie belevenissen een beetje kunnen meemaken. Heel spannend allemaal en gecombineerd met, zoals jullie dat zelf aangeven, die heel ongedwongen sfeer. Erg leuk. Veel plezier en we volgen jullie belevenissen graag vanuit dit kille koude landje. (Vanavond de openhaard maar weer eens aansteken).
Groet, Ida en Alex -
09 Februari 2007 - 17:02
Marije:
He Lieve Surinamers!
Gisteren enorme pret met de kids gehad in de sneuuw! Sneeuwpop gebouwd, gesleed het er echt van genomen. Was maar goed ook, want vandaag is alles door de temperatuur weer weg. Dan hebben jullie het beter voor elkaar met een constante heerlijke temperatuur. En terrasjes pakken, mmm, klinkt erg goed. Heel veel plezier daar en ik ga jullie volgen in het mooie Suriname. Ik heb trouwens een collega die daar 7 maanden geweest is, ook gewerkt bij een school/internaat. Zal haar vragen of het dezelfde is geweest...
Liefs van Marije en familie -
09 Februari 2007 - 18:43
Barbara:
Hallo lieve mensen,
Wat een leuke reacties allemaal! Het is erg onwerkelijk dat het bij jullie gesneeuwd heeft en wij hier zon en 30 graden hebben! Gisteren had ik de foto's die papa van de sneeuw had doorgestuurd, tijdens het computeruur,laten zien aan 1 van de jongens van het internaat. Hij vond het helemaal geweldig! Wilde weten hoe sneeuw is, hoe het voelt, wat je ermee kan e.d. Dus dat heb ik even uitgelegd. Hij zat echt met grote ogen te luisteren.
Van het weekend gaan we, als het even meezit, weer een verhaal en foto's plaatsen dus blijf vooral af en toe kijken op onze site.
Liefs G&B -
11 Februari 2007 - 14:20
Miriam:
Lieve Bar en Geert,
Fijn om te horen dat jullie het zo naar je hebben. Klinkt ook allemaal wel heel geweldig wat jullie daar doen. We zijn erg benieuwd naar de nieuwe verhalen.
Liefs van Wouter en Miriam. -
11 Februari 2007 - 15:37
Annemiek :
Hallo Barbara en Geert,
Wat leuk dat we jullie reis op deze manier kunnen volgen!
We zijn erg benieuwd naar alles wat jullie nog gaan meemaken in het verre Suriname. Bijzonder hoor...
Héél veel plezier samen!
Groetjes uit Barneveld,
René, annemiek en Karlijn
11 Februari 2007 - 15:37
Chantal:
Hallo luitjes in het verre suriname!! Wat ziet het er heerlijk uit. Iedereen zo vriendelijk. Jullie hadden niet beter kunnen treffen. Hier in Apeldoorn gaat het verder goed. Met de kids afgelopen donderdag voor het eerst in de sneeuw gespeeld. We konden zelfs een echte sneeuwpop maken. Jullie hebben daar heerlijk zomer. Ach verschil moet er wezen he!!!
Liefs chantal -
11 Februari 2007 - 21:38
Marc Van Der Heijden:
En Geert mis je World of Warcraft al? :P Maar aan de foto's te zien vermaken jullie je prima. Geniet er maar van, want ondanks de lange tijd is het zo weer voorbij. Hier alles goed. Marije heb ik al aan het inpakken gezet voor de verhuizing. Groetjes, Marc.
En een kus van Yara en Sem. Volgens Sem gaat hij morgen weer naar Geert om te playen met de knuffels op het bed van barbara. Dan weet hij dus meer als mij. haha. -
12 Februari 2007 - 13:46
Merel:
Hartstikke leuk om iedereen zo op de hoogte te houden!!Ik ga proberen om 31 maart een PBM aan te vragen, dus misschien kan ik jullie dan bezoeken!!! Veel liefs van Merel