In paradise - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Barbara Middelkoop - WaarBenJij.nu In paradise - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Barbara Middelkoop - WaarBenJij.nu

In paradise

Door: Barbara

Blijf op de hoogte en volg Barbara

09 Mei 2007 | Suriname, Paramaribo

Zoooo daar zijn we weer. We hebben afgelopen week weer een boel meegemaakt. Daarom gaan we gewoon bij het begin beginnen. Geert had de maandag vrij genomen vanwege koninginnedag. Omdat hij de dinsdag al vrij was vanwege de dag van de arbeid had hij dit keer dus een lekker lang weekend vrij.
Maandag zijn we samen de stad in gegaan en toen hebben we onder andere gezocht naar een jurk voor de trouwerij van Suus en Frank. Ik ben goed geslaagd! De jurk voor tijdens hun feest is binnen! Voor een jurk voor de trouwerij zelf gaan we nog verder zoeken. Tussen de middag hebben we bij de Mac Donalds een hamburgertje gegeten en wat gedronken. Daarna ook nog heerlijk een tijd op een terras gezeten. Tja, als het warm is en je hebt een vrije dag dan moet je het er ook van nemen he…
Ik zou een late dienst hebben op het internaat. Dus hadden we afgesproken dat Geert met een club mensen, die we hier hebben leren kennen, uit eten zou gaan en ik ze daarna op zou zoeken. Dan konden we met zijn allen koninginnedag vieren. Toen ik bij het internaat kwam hoorde ik dat er maar weinig kinderen waren. De meeste waren weg om op hun bezoekadres de dag van de Arbeid mee te vieren. Er was niemand nodig voor de computersurveillance. Na overleg kon ik weer gaan. Dat kwam goed uit want nu kon ik gezellig mee uit eten.
We hadden afgesproken bij een best luxe restaurant. Hier hadden ze allerlei Hollandse gerechten als stamppotten e.d. op het menu staan vanwege de koninginnedag. Echt wel grappig maar wij hadden toch meer zin in iets anders. We hebben een hele tijd gezellig met elkaar gegeten. Toen was het tijd om naar het cafe te gaan. Daar was alles in stijl aangekleed. Oranje, rood, wit en blauwe ballonnen. Veel mensen in oranje kleding, met kroontjes op en vlaggen op de wangen. De Nederlanders zijn hier goed vertegenwoordigd zeg! Er was een band aan het spelen en hier zijn we natuurlijk bij wezen kijken. Bij Geert begon het wat te kriebelen. Hij vond ze erg goed en heeft ook wat met 1 van de gitaristen staan praten.
De rest van de avond was er leuke muziek en de sfeer was goed. We hebben gedanst met zijn allen. Jammer genoeg was ik wat moe en merkte dat ik minder puf had om te dansen als normaal. Ach ja de warmte hier zal wel energie vreten…

Dinsdag hebben we de dag van de Arbeid meegevierd. In de palmentuin was het gezellig druk en we hebben genoten van de pony rijdende, spelende, lachende kinderen om ons heen. Op het Onafhankelijkheidsplein waren ze van alles neer aan het zetten. Er kwamen allerlei luchtkussens voor de kinderen en ze waren een podium aan het opbouwen. We hebben niet op het optreden gewacht. Natuurlijk zijn we wel uit eten geweest en hebben langs de Waterkant gelopen. Hier was het ontzettend druk. Allemaal kraampjes en echt heel veel mensen. Gezellig hoor. We hebben daar nog even gekeken naar een klein optreden van een groepje Surinaamse mensen en zijn daarna weer gegaan.

Het was voor ons allebei nog maar een kort weekje. Geert heeft het weer goed gehad op zijn stage. Hij is voornamelijk bezig geweest met zijn marketing opdracht. Hij heeft interne bedrijfscijfers verzameld en verwerkt.
Natuurlijk zijn er ook weer de nodige vergaderingen en besprekingen geweest. Geert heeft een gesprek gehad met mensen van het softwarebedrijf dat het boekhoudprogramma levert. Ze hebben gesproken over een eventueel barcode systeem en maatwerk in de voorraad module.
Daarnaast heeft hij administratieve processen onder de loep genomen.
Aankomende week gaat hij aan de slag met reclamecampagnes voor de winkel. Deze gaan over het imago en nieuwe producten.

Op het internaat is het ook allemaal prima verlopen. We hebben een vergadering gehad met zijn allen Het rooster is aangepast en aantal zaken zijn besproken rondom de stages. Ook ben ik naar de school van een jongen geweest voor zijn rapportbespreking. Hij had een slecht rapport en doet niet goed mee in de lessen. Dit ga ik met hem oppikken. Proberen hem te motiveren er tegenaan te gaan zodat hij dit schooljaar nog wel gewoon haalt!

Oh ja! Niet te vergeten ben ik met Geert nog een jurk gaan zoeken voor de trouwdag van Suzanne en Frank. Hij had aan een collega gevraagd of hij niet nog een goede winkel daarvoor wist, en dat wist ie! Wauw wat een beauty!!! Het is echt een hele mooie jurk geworden, maar voor de rest verklappen we nog niks.

We waren door Claudia en Sonny uitgenodigd om het weekend weer samen in hun kamp door te brengen. Er zouden vrienden meegaan, waaronder Wim en Tine, en wat mannen om aan een wc te gaan bouwen.
Zaterdagmiddag werden we door Claudia, Selena en Sharen (vriendin Claudia) opgehaald.
De mannen zaten een biertje te drinken bij het plaatselijke bush bush cafe. Dit leek Geert ook wel wat. Hij is bij hen gebleven. Ik ben met de anderen doorgegaan om te zwemmen in de kreek een paar minuten lopen vanaf het cafe. Samen met Selena heb ik heerlijk gezwommen, tegen de stroming in gebanjerd, over de boomstammen geklommen. Het was daar zooooo mooi. Op een gegeven moment had je echt het gevoel middenin de jungle te zwemmen. Na over de zoveelste boomstam (die onder water lag) heen geklommen te zijn kwamen we uit bij een smal bruggetje dat bestond uit een paar planken. Hier moesten we vanwege de kaaimannen overheen. Hmmm het is maar goed dat ik weet dat die beesten bang zijn voor ons en gelijk weggaan als ze ons horen… We hebben ze daar dan ook niet gezien. Het duurde wel een tijd voordat we tegen de stroming in weer terug gezwommen waren. De anderen stonden al op ons te wachten. Geert mocht de bus naar het kamp rijden en ik ben met een heleboel anderen achterin de bak van de jeep gaan zitten.
Claudia en Sonny hadden hun tv en dvdspeler meegenomen. Tijdens het eten hebben we de eerste film aangezet. We hebben er die avond drie gekeken. Toch wel grappig, om middenin het bos naar een film te kijken!
Het hangmattenkamp lag vol dus hebben we ervoor gekozen om dit keer binnen te gaan slapen. Voordat we naar bed gingen hebben we in het donker nog een stukje gelopen. Het was prachtig, volle maan, een heldere nacht, allemaal geluiden van krekels, kikkers, en nog veel meer andere beesten.

Zondag zijn we eerst in de buurt van het kamp gaan wandelen. Claudia en Sonny lieten een heel schattig huis zien dat ze misschien gaan kopen om hun kamp uit te breiden. Het dorpje daar is heel erg leuk. Klein, gezellig, bestaat uit veel primitieve schattige huisjes.
Na het ontbijt zijn we richting de Suriname rivier vertrokken. Hier hebben we eerst een wandelingetje door het dorp gemaakt. Onze stop was bij wat bekenden van Claudia en Sonny. Die man had twee heel lieve puppys. Natuurlijk hebben we hier een tijd mee zitten kroelen.
Bij de rivier hebben we gezwommen en ik heb me samen met de meiden helemaal met klei ingesmeerd. In Nederland kun je dit volgens mij bij een huidbehandeling laten doen…
Op een gegeven moment is Geert bij de anderen gaan kletsen en biertjes drinken. Ik ben met Selena nog een wandeling door het dorpje gaan maken. Sommige plekjes hebben wel wat weg van een paradijs zeg. Zo had je bijv. een leuke steiger aan het water met palmbomen en mooie struiken eromheen. Echt super.
Voordat we gingen zijn Geert en ik nog even langs de puppy’s gegaan. Met de eigenaar kon Geert het goed vinden. Hij was al eerder bij de groep, waar we mee waren, komen zitten. Het mooiste was dat deze meneer toverbier had. Hier liepen de meeste mannen natuurlijk wel warm voor. De man in kwestie kon van een lege fles een volle toveren.
We waren allemaal heerlijk lui geworden en in het kamp zijn we na het eten allemaal heerlijk siesta gaan houden.
Tijdens de terugweg naar Paramaribo heb ik achterin de bak gestaan. Dat blijft toch ze geweldig. Lekker weer de wind in het gezicht. Je krijgt er zo’n heerlijk vrijheid blijheid gevoel door. In Paramaribo zelf begon het wat te regenen. Door de snelheid van de auto leken de druppels wel kleine naaldjes. Heftig dus maar het had ook wel weer wat...
Weer terug zijn we vroeg gaan slapen zodat we fris en fruitig aan de nieuwe week konden beginnen.

Maak er allemaal weer een topweek van!!!!!!!!

Suus, Mir en Mar veel plezier tijdens het vrijgezellenfeest. We hebben de trouwkaart binnen hoor, wat een beauty!

Marije, Marc, kinders bedankt voor jullie leuke kaart! Fijn dat jullie zo van het nieuwe huis genieten, en wat de hond betreft, gewoon doen!!

Pap en mam alvast gefeliciteerd met de trouwdag. Mam veel plezier bij de Libelle zomerdag samen met Mir.

Ruud bedankt voor de foto’s je huisje ziet er leuk uit!

Mam heel veel succes met je opdrachten, toetsen, stage en het normale werken

Mam en Mam veel plezier tijdens moederdag. De kaartjes zijn al onderweg.

Heel veel bosies en brassa van ons uit Switi Sranan.

• 09 Mei 2007 - 17:28

Barbara:

Het begin is er weer. Omdat internet erg traag is laat ik het even bij het verhaal en de eerste twee foto's. De rest volgt dus nog.
    Nu ga ik naar het zwembad. We hebben namelijk een strakblauwe lucht en heerlijk weer.
    Doei doeiiiii

• 10 Mei 2007 - 16:55

Chantal:

Hallo luitjes,

Gezellige koninginnendag daar. Zo ver weg en toch alles oranje!
    Het weer heeft zich zeker omgedraaid! Het is weer echt hollands hier,regen,regen,regen,omweer. Bijna geen zonmeer te bekennen en jullie hebben nu een blauwe hemel!!!
    Hmmm,toch heb ik het liefst ons zonnige weer weer terug!
    Ze gaan van achmea volgende week vrijdag 18 mei de 24 uurs loop lopen,dus maar ff kijken om ze aan t emoedigen he! Heb ze ook gesponserd!Want de favoriet loopt ook mee!
    Veel plezier nog daar!
    Tot gauw!

Veel liefs Chantal

• 12 Mei 2007 - 13:37

Geert En Barbara:

Hee hallo allemaal,
    We hebben op dit moment nog steeds geen msn en hotmail...Dus als er dingen zijn zet het dan maar op de site. Nu weten jullie in ieder geval waarom we niet reageren.
    Veel liefs vanuit een lekker warm en zonnig Suriname

• 15 Mei 2007 - 13:16

Celine:

Heeeee!
    Wat hebben jullie het toch heerlijk daar! Ben nu alweer een paar weken terug in het land en kan nog wel eens met toch wel een beetje heimwee terug denken aan de tijd daar in Surimaribo...
    Ik geniet in ieder geval van jullie verhalen en de prachtige foto's. Zo ben ik er toch een beetje bij!
    Ben vandaag trouwens nog in jullie hometown geweest, Harderwijkcity! Heb mijn eerste gesprekken gehad over volgend jaar en het was echt super goed!
    Geniet in ieder geval nog even en ik wil jullie alvast heel veel plezier wensen voor de komende bruiloft!

Brasa van Celine!

ps: Skien was ook nog echt geweldig! (het apres skien trouwens ook...)
    Groetjes aan Sonny, Claudia en Wim!

• 15 Mei 2007 - 20:20

Miriam:

Heerlijk zeg, zo'n kleipakking. Kan je nog mooi even doen voor de bruiloft van volgende week. Het begint nu op te schieten he. Afgelopen weekend het vrijgezellenfeest gehad. Ik ben heel benieuwd naar je outfits. Nou en ik ben er volgende week hoor, om jullie op schiphol op te halen. Die avond heb ik ook een personeelsuitje, maar jullie hebben vast een hele strakke planning om iedereen te zien. Doe het deze week nog maar even rustig aan, dan kletesen we volgende week weer lekker bij!

Liefs van ons.

• 18 Mei 2007 - 11:59

Barbara:

Chantal, we laten je nog weten wanneer we langskomen hoor. we krijgen zometeen een strakke planning.
    Celine, wat een verschil he, van de zon naar de sneeuw, geweldig zeg. Als we terug zijn moet je zeker eens bij ons langskomen. Alvast groetjes terug van de anderen!
    Mir, wat leuk dat je erbij bent woensdag. We kijken er naar uit, hebben heel veel zin om jullie weer te zien. De luiaard en het aapje voor je zitten al in de koffer haha.
    Liefs van ons.