Bush bush en gezelligheid
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg Barbara
25 April 2007 | Suriname, Paramaribo
Geert heeft hard gewerkt op zijn stageplek. Samen met de directeur is hij bezig met verschillende manieren van reclame maken voor het bedrijf. Hier hangt een flink kostenplaatje aan vast, maar toch is Geert dit aan het promoten bij de directeur. Spannend allemaal, nu maar hopen dat de zaken zometeen nog beter gaan lopen!
Natuurlijk zijn er de nodige besprekingen geweest en heeft Geert een boel op de computer uitgewerkt. Hij heeft het er nog steeds reuze naar zijn zin en merkt dat hij echt wat toevoegt in het bedrijf. De directeur vraagt hem dan ook veel om adviezen.
Omdat het internaat vanwege de paasvakantie dicht was heb ik een rustig weekje gehad. Na Washabo hadden we een boel was en troep. Tja dat moet ook weggewerkt worden dus daar ben ik flink mee bezig geweest. Verder lekker gelezen, naar het zwembad gegaan. Elke avond weer lekker uit eten samen. Het paardrijden is er deze week niet van gekomen. Dit wil ik binnenkort zeker weer gaan doen.
Vrijdagavond hadden we een afscheidsfeestje van Wendy, Olga, Celine en Stephan. Zij zaten vaak bij de trips die we gemaakt hebben. We hebben een tijd gezellig bij elkaar gezeten op hun balkon. Lekker kletsen en foto’s kijken.
Geert is zaterdagochtend gewoon naar stage gegaan. Omdat we pas s‘middags door Claudia en Sonny opgehaald werden hoefde hij niks te missen. Rond 14.00 vertrokken we met de hele club richting Wi sa wini. We waren met dezelfde groep als naar Washabo, alleen meneer Romalho was niet mee. Verder waren er twee tantes, een nichtje van Sonny en een vriend van Wim extra. Het was dus flink proppen om met zijn allen in de bus en jeep te komen!
Gelukkig duurde de reis niet al te lang. De bauxietweg was droog en “geschraapt” dus mooi egaal. We konden lekker doorrijden.
Omdat het zulk warm weer was zijn we na aankomst gelijk zwemkleding aan gaan doen. Samen met Jaco, Sibren, Wendy, Claudia, de 2 tantes en het nichtje zijn we naar de Surinamerivier gegaan voor een frisse duik. Het water stroomde daar best hard en we hebben er een tijdje in gelegen om af te koelen.
Geert heeft zich nog uitgeleefd op het zandstrandje. Hij heeft een prachtige kuil gemaakt. Dus als er een verdwaalde zeeschildpad op dat strandje aankomt dan hoeft die geen gat meer te graven.
’s Avonds heeft Sonny een heel goed verzorgde barbecue gemaakt voor ons. De marinade die over het vlees en de garnalen zat was echt super. Ik heb nog nooit zulke lekkere garnalen gehad.
Natuurlijk hebben we met zijn allen voor Sonny gezongen en de fles whisky en kadobon aangeboden. Voor Claudia en Sonny hadden we ook nog 2 massages bij een hotel geboekt. Dat hadden ze wel verdiend na het lange jeep en bus rijden naar Washabo. Ze waren blij verrast.
Omdat we de volgende dag weer vroeg naar Brownsberg zouden gaan hebben we onze hangmatten niet al te laat opgezocht.
Het is zo lekker als je wakker wordt van het zonlicht en de bosgeluiden. Je krijgt gewoon gelijk weer zin in de nieuwe dag!
Geert is gaan ontbijten met wat anderen en ik ben in mijn eentje een klein stukje gaan lopen. In no time hoorde ik geritsel en zag allemaal apen. Ze renden over de tak en sprongen van boom naar boom. Echt supermooi om te zien. Ik ben met het nichtje van Sonny ook nog even op apenzoektocht geweest maar we zagen niks meer.
Na het ontbijt zijn we richting Brownsberg vertrokken. In de bus hadden we Guus Meeuwis aan staan. Met zin allen lekker meegeblerd. Ook dat kan in Suriname.
De weg naar Brownsberg was stoffig maar goed. Op Brownsberg zelf lagen nog wel plassen. Het was af en toe spannend of de bus het ging halen… Maar goed dat de bus zo sterk is en Claudia zo goed rijdt! We zijn gewoon weer helemaal heel bovenaan gekomen.
Natuurlijk zijn we eerst weer van het mooie uitzicht gaan genieten. Het was super, we hoorden namelijk apengeluiden en zagen toen een heel grote zwarte baboenaap in een boom slingeren. Geert is de anderen er ook bij gaan halen. En samen hebben we genoten van dit mooie beest. Maar het werd nog leuker, er kwamen een tweede en een derde aap bij. Ze slingerden, klommen, gingen naar elkaar toe, echt prachtig!
Dat dit zo in het wild voor je ogen afspeelt is bijzonder om mee te maken. Toen de apen uit zicht waren zijn wij ook verder gegaan. Op weg naar de picknickplaats kwamen we nog een boskonijn, gifslang (in emmer), mooie hagedissen en vogelspin tegen.
We besloten om weer de route naar de Leo- en Irenevallen te lopen. Deze hadden we al eerder gezien maar we konden alweer genieten van het vooruitzicht om onder de watervallen te gaan staan.
De wandeling ging lekker. Omdat de grond droger was konden we sneller doorlopen.
Geert is voor de gein nog met bijna de hele club dat glibberpaadje in gelopen dat wij de eerste keer ook hadden genomen. Ik was met Claudia en een tante vast via de goede weg naar de Leovallen gegaan. We gingen ervan uit dat de anderen ook zouden komen en gingen er vast onder. Toen ze er na dik een kwartier nog niet waren zijn we doorgegaan naar de Irenevallen. Daar kwamen we ze weer tegen.
De waterval stroomde dit keer minder hard. Je kon er beter onder blijven staan, maar hij was wat minder indrukwekkend.
Op de terugweg kwamen we een heleboel leeuwekop apen tegen. Dit was ook weer een heel mooi gezicht. Ze zaten allemaal in de bomen naast en boven ons.
Na de flinke klim zijn we met zijn allen doorgereden naar het stuwmeer. We hebben de waterkrachtcentrale gezien en het Brokopondomeer dat erachter ligt. Bij deze centrale wordt energie opgewekt voor heel Paramaribo. In het stuwmeer zie je nog boomtoppen uitsteken. Er waren vroeger namelijk stukken bos en dorp op de plek waar nu het meer is.
Iedereen was moe en we zijn doorgereden naar Wi sa wini, waar Claudia en Sonny nog een maaltijd voor ons gemaakt hebben. En weer kwamen we een vogelspin tegen. Hij zat op de muur van hun huisje. Een mooie en enge joekel.
Na het eten was het inpakken en wegwezen. Rond middernacht waren we weer thuis.
Geert is snel gaan slapen. Er staat hem weer een drukke stageweek te wachten.
Ook wil hij nog een avond meekomen naar het internaat om meneer Romalho met zijn boekhouding te helpen.
We hebben weer zin in de komende week.
Pap, mam, Alex en Ida heeeel veeeel plezier gewenst in Parijs. Feliciteer Roger ook maar van ons!
Bart en Sandra, het eten bij Roopram smaakte goed!!!
Joost het eten bij Joosje was helemaal niet verotti….
Voor iedereen heel veel bosies en brassa.
24 April 2007 - 23:36
Barbara:
En... allemaal geschrokken van die lieve vogelspin???
Veel plezier van de week en we horen graag weer van jullie.
Doei doei Liefs van ons! -
25 April 2007 - 13:04
Miriam:
Leuk verhaal weer jongens. Fijn dat jullie er zoveel plezier aan beleven. Vandaag hebben we weer een kaartje van jullie ontvangen. Hier gaat alles goed,afgelopen zondag hebben we de ballonvaart gemaakt. Echt supermooi! Jammer dat het alweer voorbij is. Gisteren hebben we bij Suzanne ne Frank geteten samen met mamma. Dus je leest wel weer dat wij ons ook uitstkend vermaken. Ga er weer van genieten deze week en we schrijven elkaar wel weer.
Liefs van ons. -
25 April 2007 - 16:54
Heeee Mir,
Ik had van mam al gehoord dat jullie ook allemaal leuek dingen doen! Wat gaaf die ballonvaart. Heb je nog foto's die je door kunt sturen? En er lekker van genoten?? Mama zei ook dat ik een belangrijk mailtje van je zou krijgen... Ik ben nu heel nieuwsgierig maar heb nog niks ontvangen...
Liefs van ons! -
25 April 2007 - 19:12
Wendy:
He Geert en Barbara,
Bedankt voor de mooie foto's!! Ik ga jullie site goed bijhouden hoor, want vind het erg interessant om jullie verhalen te lezen. Ik heb een heel warm welkom gehad van mijn ouders, zusjes en vrienden en vriendinnen!! Ook wel weer fijn om ze allemaal te zien! Doen jullie Sieb de groetjes van me!!
liefs wendy -
27 April 2007 - 07:05
MarcMarijeSemYara:
Bedankt voor jullie kaartje. Kwa temp. zitten we nu ook aan de 27 graden. En al geen regen sinds 3 april. Yara en Sem zitten elke dag in de tuin met water te playen. Kusje van de Kids. -
27 April 2007 - 15:31
Miriam:
nou Bar, hou je vast. Wouter en ik gaan 18 oktober trouwen dit jaar. We hebben allerlei foto's van de ballonvaart maar dan moet ik even aan pap vragen hoe het allemaal moet. Ik wens jullie alvast een fijn weekend toe Wouter en ik gaan morgen eens even lekker genieten van een dagje sauna.
Heel vaal liefs maar weer van ons -
27 April 2007 - 21:39
Barbara:
JOEHOEEEEEEEEEEEEEE!!!! Wat ontzettend leuk. Gefeliciteerd. Vertel, vertel, hoe komt het zo dat jullie als mensen die nooiiit wilden trouwen in 1 keer over een paar maanden in het huwelijksbootje stappen?
Leuk nieuws man! We kunnen dus naar nog een feestje uitkijken!
Van Suus en Frank begrepen we al dat zij een huis gekocht hebben dus jullie zitten allemaal niet stil zeg!
Leuk leuk leuk, hou ons op de hoogte.
Heel veel liefs van ons! -
28 April 2007 - 19:34
Miriam:
Ja, toen ik in Egmond zat had ik ineens heel sterk het gevoel dat ik Wouter toch het ja-woord wil geven. Dus toen heb ik hem gevraaagd. Eerst zei hij dat hij er nog oover na wou denken maar daarna vertelde hij dat hij mij eigenlijk ook wel wou vragen. Dus over 6 maanden trouwen wij ook. Leuk he, dat Suzanne en Frank een huis gekocht hebben. Het zag er allemaal leuk uit toen we er afgelopen dinsdag langs liepen. We zijn nu net een uurtje terug van de sauna, het was weer heerlijk zo'n relax dag. Zo nog even de planten water geven en dergelijke, is wel nodig met de hitte.
Alvast een fijne avond gewenst en doe Geert de groeten!
Liefs maar weer van ons -
29 April 2007 - 22:13
Geert:
Echt gaaf wat ik nu weer hoor!!!!!!
Miriam & Wouter
gefeliciteerd met jullie trouwplannen, echt leuk. succes met het plannen en regelen van de dag
ps jammer dat ik weer iemand kwijt ben (sniksnik) nu is alleen Michel over
Suzanne & Frank
gefeliciteerd met jullie nieuwe huis hoop dat julie het er leuk krijgen.
Frank alvast gefeliciteerd met je verjaardag
Marjolein & Michel
Wat fijn dat jullie weer wat rust gekregen hebben, en succes met het terug krijgen van jullie verloren geld.
Moeders
alvast gefeliciteerd met je verjaardag, we hebben hier al en leuk kado voor je bedacht.
Ruud
Succes met het inrichten en veel plezier in je nieuwe huisje, ben benieuwd naar de fotootjes. Misschien kan je Lotte haar camera lenen ???? (ideetje he)
Jan en Lotte
gefeliciteerd met jullie ootootje, jammer dat die ander ermee op hield.
Voor de rest iedereen veel geluk en plezier gewenst de komende tijd en natuurlijk een fijne koninginnedag toegewenst.
Groetjes van ons
ps onze update komt snel, stay tuned :))